autófóliázás

Kőfelverődés elleni fólia kontra újrafényezés

A matt fényezés népszerű, és amennyire drága, épp annyira sérülékeny is. Hogyan őrizhető meg akár 10 évig a makulátlan megjelenés? Hát így.

Melyik a jobb választás a matt fényezés élettartamának meghosszabbítására?

A matt fényezés ismét egyre népszerűbb, és gyári opcióként is kínálják, különösen a luxusautók esetében. A BMW, a Mercedes és az Audi egyes csúcsmodelljei matt felülettel gördülnek végig a belvárosban, és aligha maradnak észrevétlenek. 

De a matt fényezés önmagában elég sérülékeny. Ezért, ha tetszik a megjelenés, de meg szeretnéd előzni a kőfelverődések, a karcolások és az UV-sugárzás okozta károkat, és értékállóvá szeretnéd tenni az autódat, döntened kell: egy prémium minőségű kőfelverődés elleni fólia vagy a festés sérülése esetén az újrafényezés?

Kőfelverődés elleni fólia vagy újrafényezés – Melyik a praktikusabb választás a matt autóra?

A matt fényezésű autók színvonalas megjelenésének és értékének megőrzése kőfelverődés elleni fólia felhelyezésével vagy rendszeres újrafényezéssel biztosítható. Ezek nélkül ugyanis a könnyen sérülő matt felületen kisebb-nagyobb karcolások, kőfelverődésnyomok jelenhetnek meg, sőt, még a Nap erőteljes UV-sugárzásának színfakító hatásával is számolni kell. 

A matt fényezés, a textúrájából fakadóan, inkább szórja a fényt, semmint visszaveri, ami előkelő megjelenést kölcsönöz egy autónak, de csak akkor, ha makulátlan a felület. Ezért alapos gondozást igényel, mert nem lehet egyszerűen otthon megjavítani, ha lepattan róla a festék, vagy ha parkolás közben meghúzzák, esetleg megkarcolják. A polírozás pedig nem opció, mert attól azonnal elváltozik és helyreállíthatatlanná válik a fényezés megjelenése. 

Az újrafényezés az egyik lehetséges alternatíva. De gondolj csak bele, mekkora áldozattal járna a részedről, ha bizonyos időközönként a fényezőnél kellene hagynod az autót. Anyagilag és időmenedzsment szempontjából sem éri meg igazán.

Ezzel szemben a prémium minőségű kőfelverődés elleni fólia akár 10 évig is szalonszépségűvé teheti az autódat, és mindössze egyszer kell felhelyezni. 

Mikor válaszd az autófóliázást?

A kőfelverődés elleni fólia bármilyen autóra felhelyezhető, és nem csak a felpattanó kavicsoktól óvja meg a fényezést. Minden olyan külső, mechanikai és időjárás okozta hatástól (pl. egy véletlen ajtórányitás a szupermarket parkolójában, a vandalizmus okozta károk vagy a napsugárzás, az eső, a hó illetve az afrikai sivatagból származó, homokszemcséket tartalmazó csapadék) is, ami egy hagyományos matt (és fényes) fényezés esetében is értékvesztést okozhat. 

Az autófóliázás akkor is jó választás, ha fényesről mattra váltanál, de nem akarod emiatt az egész autót fényeztetni.

Matt felületre

Az általunk használt öngyógyuló és gyárilag kerámiabevonattal ellátott, prémium minőségű, kőfelverődés elleni fólia segítségével megőrizheted az autód kifinomult matt megjelenését. A prémium minőségű védőfólia, a kerámia bevonat vagy ezek kombinációja évekre szóló védelmet nyújt.

Fényes felületre

Valami újra vágysz? Ha meguntad az autód fényezését, és a fényesről mattra váltanál, az általunk használt, kiváló minőségű, hólyagosodás-, sárgulás- és fakulásmentes autófólia ebben is hű társad lesz. 

Bármelyik opciót is válaszd, a Roland plotterrel előkészített és 100% pontossággal felhelyezett, típusazonos sablonokkal nem kell attól tartanod, hogy a karosszéria elemeit szét kellene szerelni, vagy a fóliát az autón kellene méretre vágni. 

Válassz az Economy, Comfort és Performance csomagok közül itt.>>>

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.